Veel gestelde vragen

Ik wil een portret bestellen. Hoe doe ik dat?
U vult het aanvraagformulier in. Vervolgens krijgt u een bericht waarin u verzocht wordt om de foto die getekend moet worden te mailen. Wanneer de tekening af is krijgt u een e-mail met een foto van het portret. Als het portret naar wens is, dan maakt u het verschuldigde bedrag over en wordt de tekening naar u verzonden. Zie voor een uitgebreide beschrijving bij "werkwijze".

Wanneer moet ik betalen?
U betaalt pas als de tekening af is. U krijgt een foto van het portret toegestuurd, zodat u het portret kunt beoordelen alvorens u betaalt. Op deze wijze loopt u geen enkel risico en weet u exact wat u krijgt waarvoor u betaalt. Dit is de 100% tevredenheids-garantie.

Wanneer is het portret af?
Ik streef er naar het portret binnen twee weken na ontvangst van de foto af te hebben. Afhankelijk van de hoeveelheid opdrachten kan deze termijn korter of langer zijn. Als uw portret na vier weken nog niet gereed is, dan krijgt u sowieso een bericht met de vermoedelijke leveringsdatum. Uiteraard kunt u zelf ook wanneer u wilt informeren naar de stand van zaken.

Op welke wijze kan ik betalen?
Als het portret verstuurd wordt, dan kunt u het bedrag overmaken op het bankrekeningnummer dat op de factuur staat.
Als u het portret komt halen kunt u het bedrag in plaats van over te maken ook contant betalen. In overleg zijn andere betalingsmethoden eventueel mogelijk, bijvoorbeeld het verzenden onder rembours.

Hoe wordt het portret verzonden?
Het portret wordt verzonden tussen twee dunne MDF-platen. Op deze wijze wordt de kans op beschadigingen zo klein mogelijk gemaakt.
Daar komt bij dat op het portret een dunne vernislaag is aangebracht. Dat geeft een goede bescherming en zorgt er voor dat de tekening niet meer afgeeft.
De verpakkingskosten zijn voor rekening van Tristan-Art.

Hoe zit het met de verzendkosten?
De tekening wordt als pakketpost aan TNT Post aangeboden. De verzendkosten bedragen € 6,75.
Als u verzendkosten wilt besparen, dan kunt u er voor kiezen het portret op afspraak op te halen in Zoetermeer. Het adres staat vermeld op de factuur.

Ik wil graag een portret met meerdere personen. Moeten die op 1 foto staan?
Nee, dat is niet nodig. U kunt verschillende foto's versturen. Ik maak van de verschillende foto's een compositie, waardoor het een mooi geheel wordt.

Hoe weet ik of de tekening die ik wil laten maken, straks ook echt goed lijkt?
Bij de voorbeelden ziet u tekeningen die ik heb gemaakt met de foto's. U kunt zelf beoordelen hoe goed u de gelijkenis vindt.
Daar komt bij dat ik u de tekening die ik voor u maak eerst per e-mail naar u toestuur, zodat u het portret kunt beoordelen.

Ik heb geen digitale foto. Is dat erg?
Nee, u kunt ook een foto per post naar mij toesturen. Een pasfoto is ook mogelijk.
Een digitale foto heeft echter wel de voorkeur, aangezien deze kwalitatief vaak beter en scherper is. Voor de tekening geldt dan ook: Hoe beter de foto, hoe mooier het portret.